Holistic UriBalans d-mannoza żurawina probiotyk Zobacz większe

Holistic UriBalans d-mannoza żurawina probiotyk

HO102

Nowy produkt

Holistic UriBalans jest suplementem diety zawierającym ekstrakt z żurawiny CranMax®, bakterie kwasu mlekowego i monosacharyd D-mannozę. CranMax® jest ekstraktem z całych owoców żurawiny i charakteryzuje się wysoką zawartością PAC (proantocyjanidyn). Produkt zawiera bakterie kwasu mlekowego L. rhamnosus GG, L. gasseri i L. acidophilus oraz FOS (fruktooligosacharydy), które odżywiają dobre bakterie

Więcej szczegółów

Więcej informacji

Holistic UriBalans jest suplementem diety zawierającym ekstrakt z żurawiny CranMax®, bakterie kwasu mlekowego i monosacharyd D-mannozę. CranMax® jest ekstraktem z całych owoców żurawiny i charakteryzuje się wysoką zawartością PAC (proantocyjanidyn). Produkt zawiera bakterie kwasu mlekowego L. rhamnosus GG, L. gasseri i L. acidophilus oraz FOS (fruktooligosacharydy), które odżywiają bakterie kwasu mlekowego.

Składniki: D-mannoza, FOS (fruktooligosacharydy), CranMax® (ekstrakt z żurawiny 34:1 [Vaccinium macrocarpon]), bakterie kwasu mlekowego (L. rhamnosus GG, L. gasseri, L. acidophilus), środek przeciwzbrylający (koncentrat ryżu).

Zawartość opakowania: 32 saszetki po 2 gramy proszku

Porcja dzienna zawiera: od 750 mg do 3000 mg D-mannozy; od 700 mg do 2800 mg FOS (fruktooligosacharydów); od 500 mg do 2000 mg CranMax® (ekstrakt z żurawiny 34:1 [Vaccinium macrocarpon]); od 1 miliarda do 4 miliardów bakterii kwasu mlekowego.

Sposób użycia dla dorosłych: 1 saszetkę dziennie. Rozpuścić w chłodnym płynie. Porcję można czasowo zwiększyć do 4 saszetek dziennie, należy spożywać 2 rano i 2 wieczorem przez 3 dni. Następnie 2 saszetki dziennie 1 rano i 1 wieczorem przez 10 dni. Zalecana dzienna porcja nie powinna zostać przekroczona. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Magazynowanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej i w miejscu niedostępnym dla dzieci. Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.

Dystrybutor: Naturalna Medycyna Sp. z o.o. ul. Poziomkowa 48; 65-128 Zielona Góra; www.dystrybucja-naturalna-medycyna.pl. Kraj produkcji: Szwecja.

 

Opinia eksperta:

Daria Łukowska
Dietetyczka, popularyzatorka nauki.
Autorka serii na kanale YT „Forma na życie”


Jedną z najbardziej popularnych metod zapobiegania zakażeniom układu moczowego (ZUM) jest stosowanie niewielkich dawek środków przeciwdrobnoustrojowych. Ale warto się przyjrzeć innym możliwościom, które też wielokrotnie były sprawdzane badaniami naukowymi.
Wielokrotnie sprawdzano produkty żurawinowe w różnych formach w kontekście leczenia zakażeń układu moczowego. I o ile obecnie nie ma dowodów na to, że żurawina może być stosowana w leczeniu zakażeń układu moczowego, o tyle są przesłanki, że może być ona skuteczna w profilaktyce zakażeń - dlatego też szczególnie powinny się zainteresować nią osoby chcące zapobiegać nawrotom ZUM. Jeżeli chodzi o mechanizm, to sugeruje się, że żurawina działa poprzez hamowanie przylegania (adhezji) uro-patogenów - takich jak właśnie uropatogenne E. coli - do nabłonka moczowego, co osłabia w ten sposób kolonizację, a w konsekwencji potencjalną infekcję. Silnymi związkami adhezyjnymi są zawarte w owocach żurawiny proantocyjanidyny i antocyjanidyny. Według jednego z badań codzienne spożywanie 50 ml koncentratu żurawinowo-borówkowego zapobiegało o połowę nawrotom zakażenia dróg moczowych u kobiet.
W przypadku żurawiny znaczenie może mieć też D-mannoza, która wiąże się z witkami E. coli, blokując jej receptory wiążące się z nabłonkiem dróg moczowych. Według jednego. Z badań wypijanie na noc D-mannozy zmniejszało liczbę nawrotów ZUM.